Altrecht geestelijke gezondheidszorg

Altrecht is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg met vestigingen in de regio Midden Westelijk Utrecht, een gebied met ruim 700.000 inwoners.
 

Altrecht biedt landelijke en (sub)regionale specialistische behandeling via ruim 20 afdelingen die zijn ondergebracht in verschillende divisies. Jaarlijks zijn ruim 30.000 mensen in behandeling bij Altrecht. Dat betekent een gemiddelde van 2500 contacten per dag. Altrecht heeft zo’n 2700 medewerkers.

Bezoek de website van Altrecht op http://www.altrecht.nlDe fusie van de H.C. Rümke Groep, de Riagg Stad Utrecht en de Riagg Westelijk Utrecht kwam per 1 januari 2000 tot stand.
Van de acht directie/rvb-leden van de samenstellende instellingen vormden er vier de Raad van Bestuur van Altrecht, waaronder mijn persoon.
Goed voor de eerste periode, maar daarna (zoals vaker na fusies) een te zware top.
Na de nieuwe organisatie ruim een jaar mee te hebben geconsolideerd, was het tijd voor mij om te vertrekken. Door mijn leeftijd - vlak voor de VUT - en mijn werkzaamheden voor (de werkgeverspoot van) GGZ Nederland, kon ik begin 2001 de overstap naar laatstgenoemde organisatie maken.